Šťavnaté kuřecí kousky se žampiony a šťouchanými brambory s bryndzou - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Výborný oběd nemusí znamenat spoustu času stráveného s jeho přípravou! ⌚ Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuřecí kousky se žampiony, které zvládne i úplný začátečník, ale pochutná si na nich kdejaký gurmán. ‍ Naučíte se správně nakrájet kuřecí prsa a zjistíte, jak je připravit do pánve společně se slaninou a česnekem. A nakonec i se samotnými žampiony, které příjemné dochutí bílé suché víno. Jako přílohu můžete zvolit například šťouchané brambory s bryndzou jako Marcel Ihnačák, ale pokud si troufnete, vyzkoušejte si připravit i domácí bramborovou kaši. Jak máte kuřecí nejraději vy?

Suroviny:
· 800 g brambory
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 800 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· 50 g uzená slanina Pikok
· 3 stroužky česnek
· 2 × lahůdková cibulka
· 1 snítka čerstvý tymián
· 150 g žampiony
· 4 lžíce máslo Pilos
· 100 ml bílé suché víno Soave
· 125 g bryndza Pilos
· čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/stavnate-kureci-kousky-se-zampiony-a-stouchanymi-brambory-s-bryndzou
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:10 Příprava brambor
0:51 Příprava masa a opečení s ingrediencemi
3:12 Dodělání základu
4:02 Smíchání brambor s brynzou
4:25 Dodělání omáčky
4:51 Dodělání bramborové kaše
5:14 Servírování