Tvarohové knedlíky s jahodami - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

O úspěchu sladkých knedlíků rozhoduje hlavně těsto. Musí být lehké, tvarohové a s trochou dětské krupice. Trochu hůře se formuje, takže buďte trpěliví. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, např. jahodami, meruňkami nebo švestkami. Na konec je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Tuto klasickou úpravu můžete ovšem nahradit čokoládovou nebo ovocnou omáčkou. Ovocné knedlíky se hodí jako sladký hlavní chod nebo jako dezert ke kávě či odpolednímu čaji.

Recept na ovocné knedlíky s jahodami
Suroviny:
250 g měkkého tučného tvarohu
1 vejce „M“
70 g másla
sůl
vanilinový cukr dle chuti
cukr krystal dle chuti
2 citrony (kůra)
70 g hladké mouky
70 g dětské krupice
tuzemák
čerstvé jahody
strouhanka
skořice mletá
zakysaná smetana (18 % tuku)
čerstvá máta

Postup:
Tvaroh smíchejte s vejcem a rozpuštěným máslem, osolte, přidejte vanilinový a krystalový cukr dle chuti, citronovou kůru, mouku a krupici. Dobře zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
Vodu, ve které se budou knedlíky vařit, ochuťte vanilinovým cukrem, nakrájenou citronovou kůrou a tuzemákem.
Těsto rozdělte na menší části, do kterých zabalte jahody. Vařte podle velikosti 4 – 6 minut, jahody by neměly být rozvařené, pouze prohřáté. Po uvaření obalte v orestované strouhance s trochou cukru a skořicí. Podávejte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvými jahodami a mátou.

Viz trick Romana na jahodové knedlíky a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/tvarohove-knedliky-s-jahodami

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe