Uzené ryby - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Uzené ryby si nemusíte dopřávat jen ty, které koupíte v obchodě. Pokud máte přístup k udírně, můžete si je připravit sami. Je to jednoduché. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na uzení ryb, podle kterého zvládnete přichystat uzeného pstruha, úhoře nebo třeba sumce. Zjistíte, jakou marinádu na uzení připravit a naučíte se triky, díky kterým vám vše půjde krásně od ruky. Výsledkem už za pár hodin bude výborná a hlavně domácí uzená ryba, kterou si můžete dát za tepla i za studena. Kterou uzenou rybu máte nejraději? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
4 pstruzi
5 l vody
150 g soli
5 bobkových listů
25 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/uzene-ryby

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:11 Naložení do marinády
0:36 Příprava na uzení
1:12 Udírna
1:28 Ryba po uzení
2:10 Závěr