Žampionový krém s krutony - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Když je dlouhý zimní večer, je teplá polévka jedním z nejlepších způsobů, jak se zaručeně zahřát. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jednoduchou, ale zároveň chutnou žampionovou polévku. Naučíte se připravit žampionový krém z bílých i hnědých žampionů a brambor, které pomohou celou polévku spolehlivě zahustit. Na závěr se naučíte ještě připravit jednoduché krutonky z opečené bagety. Jaký krém máte nejraději vy?

Suroviny:
olivový olej Primadonna
1 cibule
5 stroužků česneku
čerstvý tymián
250 g bílých žampionů
250 g hnědých žampionů
3 velké brambory
keramický mlýnek se solí Kania
keramický mlýnek s pepřem Kania
1 bageta
voda nebo vývar podle potřeby
250 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
1 lžíce másla Pilos
1 hrst čerstvé petrželové natě

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zampionovy-krem-s-krutony

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:53 Příprava základu do polévky
1:40 Krájení žampionů
2:37 Příprava brambor
3:07 Restování hub na pánvi
3:58 Příprava polévky v hrnci
4:25 Příprava krutonů
5:10 Zalití vývarem a vaření polévky
5:48 Smažení krutonů
7:00 Rozmixování polévky a dochucení
8:00 Servírování