Želírování pro vegetariány – zkuste agar místo želatiny - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Želatina do kuchyně neodmyslitelně patří a připravuje se z ní velká spousta dezertů – od pěny přes krémy až po dortové polevy. Její hlavní nevýhodou je, že je živočišného původu, a tak se nehodí pro vegany a vegetariány. Šéfkuchař Roman Paulus ve svém videu ukázal, že v takových chvílích přijde vhod tzv. agar, který se vyrábí z mořských řas a má navíc oproti želatině ještě větší želírovací schopnosti. Kromě toho lépe tuhne za nižších teplot a snadno ho tak použijete kdekoliv, kde byste jinak volili klasickou želatinu. Už jste ho někdy vyzkoušeli?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zelirovani-pro-vegetariany-zkuste-agar-misto-zelatiny

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:05 Želatina
0:34 Agar
1:50 Závěr