Dušená hovězí kýta na slanině a rozmarýnu - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Dobré jídlo si zaslouží svůj čas. ⏳ Stejně tak to platí o tomto receptu na hovězí na slanině a rozmarýnu podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Hovězí kýtu stačí očistit a orestovat v pánvi na vepřovém sádle. Zatímco se bude maso zatahovat, můžete začít chystat další suroviny, jako je slanina, cibule nebo česnek. Až se bude vše dusit společně s bílým suchým vínem, naučíte se se ještě připravit rýži poněkud netradičně v troubě. Tu pak stačí jen smíchat s lahůdkovou cibulkou, hráškem a sušenými rajčaty a můžete začít podávat! ️ A jak si hovězí nejraději připravujete vy?


Suroviny:
Hovězí kýta:
· 1,5 kg hovězí kýta Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 3 lžíce vepřové sádlo Pikok
· 100 g uzená slanina Pikok
· 3 cibule
· 5 stroužků česnek
· řepkový olej Vita D´or
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· čerstvý rozmarýn
· 200 ml bílé suché víno
Rýže:
· 300 g dlouhozrnná rýže Golden Sun
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 hrst sušená rajčata v oleji Italiamo
· 100 g mražený hrášek Freshona


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dusena-hovezi-kyta-na-slanine-a-rozmarynu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
0:50 Příprava slaniny
1:10 Přidání dalších surovin do hrnce
1:29 Příprava jíšky
1:55 Restování
2:06 Podlití vínem
2:24 Dušení masa
2:35 Příprava rýže
2:57 Vyndání masa a dokončení rýže
3:26 Zahuštění omáčky
3:45 Dokončení rýže
4:12 Nakrájení masa
4:19 Servírování