Dušená hovězí plec se špenátem a červeným vínem - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Hovězí maso a červené víno je kombinace, která se neodmítá! A nejenom, když víno k jídlu popíjíte, ale i když s ním vaříte. Jeden takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák a natočil návod na hovězí plec na červeném víně. Naučí vás, jak maso perfektně očistit i jak připravit základ, do kterého trochu nečekaně patří kromě česneku i zázvor. Zatímco se maso bude dusit v rajčatové omáčce, připravíte jako přílohu rýži s lahůdkovou cibulkou a můžete začít chystat talíře! ️ Jak máte hovězí nejraději vy?

Suroviny:
· 1 kg hovězí plec Řezníkova čerstvá porce
· 3 červená cibule
· 50 g vepřové sádlo Pikok
· 5 stroužků česnek
· 1 pálivá paprička
· 1 lžička zázvor
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 200 g rajčatový protlak Kania
· 1 lžíce sójová omáčka Vitasia
· 200 ml červené suché víno
· 500 g basmati rýže Golden Sun
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 100 g baby špenát
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dusena-hovezi-plec-se-spenatem-a-cervenym-vinem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:20 Příprava masa a dalších ingrediencí
3:30 Příprava rýže
4:13 Dokončení
4:50 Servírování