Musaka z mletého masa - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Zatímco italské lasagne zná skoro každý, na jejich řeckého příbuzného – musaku – zdaleka tak často nenarazíte. A to je škoda, protože se jedná o skvělou pochoutku středomořské kuchyně! Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept, ve kterém krok po kroku zjistíte, jak se pravá řecká musaka připravuje. Naučíte se zejména recept na ragú z mletého masa (můžete použít mix hovězího a vepřového, ale ještě víc si pochutnáte, když sáhnete po jehněčím), které kromě základních surovin obsahuje například i skořici nebo červené víno. Pak vám bude stačit už jen orestovat lilek na olivovém oleji, připravit bešamel a pustit se do vrstvení. O několik desítek minut v troubě později můžete začít podávat! ️ Už jste musaku někdy vyzkoušeli? A co na ní říkáte?

Suroviny:
· 5 lžic řecký olivový olej Primadonna
· 1 × cibule
· 5 stroužků česnek
· 200 g řapík celeru
· 5 × bobkový list Kania
· 500 g mleté maso mix 100% Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 70 g rajčatový protlak Kania
· 200 ml červené víno Bordeaux
· 1 špetka mletá skořice Kania
· 300 ml hovězí vývar
· 2 × lilek
· 150 ml plnotučné čerstvé mléko Pilos
· 50 g máslo Pilos
· 50 g hladká mouka Belbake
· 400 g brambory

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/musaka-z-mleteho-masa

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:09 Masové ragů
1:45 Opečení lilku
2:02 Brambory a bešamel
2:15 Vrstvení do formy
3:17 Vložení do trouby
3:29 Závěr