Plněné ořechy - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Plněné (neboli slepované) ořechy patří k tradičnímu cukroví českých Vánoc. Pokud nevíte, jak přesně na ně, pomůže vám jednoduchý video recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se připravit těsto z hladké i hrubé mouky a mletých ořechů (ačkoliv cukroví má tvar vlašáků, můžete použít i lískové oříšky). Zjistíte, jestli je třeba vymazávat formičky máslem, a nakonec zvládnete připravit i výborný máslový krém s další várkou mletých ořechů. A kdyby vám to bylo málo, namíchejte si ještě trochu čokoládové polevy a ořechy v ní z poloviny namočte. Jaké další tradiční cukroví nesmí na vašem stole chybět?

Suroviny:
Těsto:
150 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
130 g ořechů (vlašské/lískové)
100 g cukru
150 g másla
1 vejce „S“

Krém:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g ořechů (vlašské/lískové)
16 g tuzemáku
ochucovací pasta s tonkovými boby Belbake

Zdobení:
čokoládová poleva

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/plnene-orechy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Těsto
0:43 Plnění těsta do formiček
1:16 Pečení
1:24 Krém
2:10 Plnění krémem a slepování cukroví
2:33 Namáčení v čokoládě a ztuhnutí cukroví
2:56 Závěr