Vepřové výpečky na pivu se zelím a chlupatým knedlíkem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Je snad vůbec někdo, kdo by nemiloval vepřové výpečky? Nemusíte na ně chodit jenom do restaurace, ale můžete si je velmi snadno udělat doma. Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý video návod na tuto specialitu z vepřového bůčku. Základem je dobrý vepřový bok (nebo plec) a pivo, kterým se výpečky podlévají. Vše ostatní pak jde skoro samo. K tomu Roman Paulus připravil skvělé kysané zelí s kapkou prosecca. Kromě tohoto zajímavého triku zjistíte i to, jak zahustit zelí bez mouky. K dokonalosti už stačí jen bramborové chlupaté knedlíky a spokojenost u stolu je zaručena! Dejte nám v komentářích vědět, jak jste si pochutnali.

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/veprove-vypecky-na-pivu-se-zelim-a-chlupatym-knedlikem

Suroviny:
Pečený bůček:
- 1,5 kg vepřového boku bez kosti z přeštického prasete
- hrst česneku
- 3 cibule
- lžíce celého kmínu
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 0,5 l 12° světlého ležáku Maestic Argus
- 200 ml vepřového vývaru
Zelí:
- vepřové sádlo Pikok
- 50 g anglické slaniny Pikok 
- 1 cibule
- špetka celého kmínu
- 100 ml Prosecca Frizzante Allini
- 400 g kysaného zelí Chef select
- 2 bobkové listy Kania
- 5 kuliček nového koření Kania
- 8 kuliček černého pepře
- 1 brambora
Chlupaté knedlíky:
- 200 g vařených brambor
- 2 vejce „M“
- 100 g syrových brambor
- 100 g hrubé mouky Belbake
- 1 lžíce vepřového sádla Pikok
- čerstvá listová petržel

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe